Massakre på kaniner i Økologiens Have

Kaninerne gik i en stor udendørs fold i Økologiens Have, da de torsdag og fredag nat blev slået ihjel.

KANINDRAB – Noget, der har karakter af et rituelt drab på 12 kaniner, har rystet medarbejdere og frivillige i Økologiens Have i Odder, syd for Aarhus. Tre kaniner har fået hovedet hugget af.

Medarbejdere og frivillige i Økologiens Have i Odder er forfærdede, efter at en eller flere ukendte gerningsmænd er trængt ind i haven og har dræbt ti voksne kaniner og to unger.

Drabene er sket to nætter i træk op mod weekenden og har karakter af noget rituelt. Tre kaniner har således fået hovedet hugget af, og hovederne er endnu ikke fundet. En af de døde unger er stukket igennem hovedet med en spids genstand.

Mange sympatitilkendegivelser
- Efter at de uhyggelig drab er blevet omtalt i de lokale og regionale medier, er det strømmet ind med sympatitilkendegivelser, fortæller Sanne Rubinke, som er daglig leder i besøgshaven.

Hun siger, hun har besvaret omkring 80 telefon-henvendelser fra venlige mennesker.

- Mange tilbyder os også nye kaniner til erstatning. Vi takker mange gange, men venter til foråret med at anskaffe os nye kaniner, siger hun.

Politiet efterforsker
Både dyrlæge og politi har beset gerningsstedet og de dræbte dyr. Politiet efterforsker nu de makabre drab.

- Vi vil være taknemmelige for, at folk henvender sig til politiet, hvis de hører eller ser noget, der kan hjælpe med at finde frem til de skyldige, siger Sanne Rubinke.

Den store besøgs- og demonstrationshave har tidligere været udsat for hærværk år tilbage, da en beruset ung mand, bevæbnet med en kniv mishandlede et af havens æsler.  Den sag er opklaret.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: