Økologisk spisemærke til Michelin-restaurant

MAD – Restaurant Relæ i Jægersborggade på Nørrebro i København kan som den første Michelin-hædrede restaurant snart fremvise et økologisk spisemærke i guld.

Christian Puglisi (th) driver restaurant Relæ i Jægersborggade sammen med partneren Kim Rossen, som ejer Manfreds og Vin på den anden side af gaden. Foto: Per-Anders Jörgensen

Mere end 400 spisesteder i Danmark kan efterhånden skilte med det økologiske spisemærke, men blandt de særligt udvalgte Michelin-restauranter bliver restaurant Relæ den første.

Restauranten i Jægersborggade modtager søndag 19. maj det økologiske spisemærke i guld. Det dokumenterer, at 90-100 procent af restaurantens mad og drikkevarer er fremstillet af økologiske råvarer.

- Vi ønsker at stille de samme krav til vores producenter, som vi føler, vores gæster bør stille til os, når de går på restaurant, og til deres lokale supermarked, når de køber ind. Gode råvarer skal være dyrket økologisk med tanke på etik, kvalitet og naturen, siger Christian Puglisi, ejer og køkkenchef på Restaurant Relæ.

Guldmærket fejres
Også søster-restauranten på Jægersborggade, Manfreds & Vin, har sat alle sejl ind på økologisk madlavning og modtager derfor også det økologiske spisemærke i guld.

- Med de rutiner, erfaringer og evner, vi efterhånden har i køkkenet, føler vi ikke, der er andet for end at kaste os ud i en total økologisk stempling af alle de råvarer, vi putter på tallerknerne på begge sider af Jægersborggade, siger Christian Puglisi.

Mere end 400 spisesteder med spisemærket
- Det er rigtig positivt, at også den gastronomiske elite for alvor har taget økologien til sig. Det vil forhåbentlig inspirere endnu flere restauranter til at stræbe efter det økologiske spisemærke, siger Dorthe Kloppenborg, projektleder i Økologisk Landsforening, som har vejledt de to restauranter i deres arbejde med økologi.

Mere end 400 spisesteder rundt omkring i landet har i dag det økologiske spisemærke.

- Flere og flere opdager, at et økologisk køkken kan være med til at signalere ansvarlighed overfor omverdenen og give plus på bundlinjen. Det er en meget positiv udvikling, som er med til at fremme økologien – til glæde for os selv, naturen og dyrene, siger Dorthe Kloppenborg.

De økologiske spisemærker bliver blandt andet uddelt til restauranter, caféer, kantiner og institutionskøkkener og fungerer som en blåstempling af køkkenets arbejde med økologi og som et pejlemærke til de, der gerne vil vide, hvor stor en grad af køkkenets mad, der er økologisk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: