Mælkebønder vil have hjælp fra EU

LANDBRUG – Mælkeproducenter er glade for, at Rema 1000 hæver mælkepriserne. Men der skal mere til for at redde de nødlidende mælkeproducenter.

Mælkeproducentr: Markedet skal bestemme. Foto: Colourbox

Supermarkedskæden Rema 1000 har valgt at hæve prisen for en liter mælk med 50 øre, og det er Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter taknemmelig for.

Dog er det kun en dråbe i vandet for den stærkt pressede industri, siger Christen Sievertsen, sekretariatschef i Landsforening af Danske Mælkeproducenter.

- Vi er glade for, at nogen har fået øjnene op for, at situationen er uholdbar, men det kan ikke alene redde dansk mælkeproduktion. Vi har brug for indgriben fra EU, siger Christen Sievertsen til Ritzau.

Markedet skal bestemme
Ifølge Christen Sievertsen er det nødvendigt at række en hånd ud til mælkebønderne. Han mener ikke, at dansk mælkeproduktion har samme forhold som andre steder i EU, og derfor bliver bønderne sat bagom dansen.

- Vi vil allerhelst have frie markedskræfter, men sådan fungerer det ikke i praksis, da vi har omfattende politisk regulering for mælkeproduktion i Danmark. Det er et stort problem for vores konkurrenceevne, siger Christen Sievertsen.

- I andre lande ser vi, hvordan mælkeproduktionen nærmest får direkte national støtte, og det kan vi ikke konkurrere med. Eksempelvis kan franske mælkeproducenter overleve på en lavere mælkepris, fordi de får offentlig hjælp, siger Christen Sievertsen til Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: