Landbrugsstøtte skævvrider det frie marked

Den direkte landbrugsstøtte skævvrider det frie marked, og pengene bør i stedet gå til at forbedre naturen og klimaet. Det mener den britiske miljø- og fødevareminister, som snart skal forhandle de sidste ender af landbrugsreformen på plads.

Den direkte støtte til EU’s landmænd skal skrottes, og støttemilliarderne skal i stedet bruges på at styrke miljøet, klimaet og naturen.

Det er den klare melding fra den britiske miljø- og fødevareminister, Owen Paterson, som er ved at gøre sig klar til de afsluttende forhandlinger om den kommende landbrugsstøtte, skriver Altinget.dk.

Tidligere på måneden talte Owen Paterson til den årlige Oxford Farming Conference, og her gjorde den konservative minister det klart, at den direkte landbrugsstøtte skævvrider det frie marked, og at pengene kan bruges mere fornuftigt.

- Mit ønske er, at markedet alene kan få lov til bestemme, hvilke fødevarer landmændene skal producere, sagde Owen Paterson ifølge Altinget.dk.

Rituel diskussion
Også Enhedslistens Per Clausen har talt for en ny, politisk strategi i forhold til landbrugsstøtten. Til Altinget.dk siger han:

- Det er lang tid siden, at nogen dansk fødevareminister reelt har troet, at man ville komme i mål med at afvikle støtten. Derfor opfatter jeg det som en meget rituel diskussion, og af den grund er spørgsmålet, om man ikke snart skulle gå efter at få en ambitiøs politik inden for de muligheder, der reelt er, i stedet for at bruge al energien på at snakke om en total afvikling af landbrugsstøtten. Det ville sådan set være klogere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: