Kystfiskeriet skal have bedre vilkår

Fødevareministeren nedsætter en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan forholdene for kystfiskeriet i Danmark kan udvikles. Repræsentanter for både fiskere, forarbejdningsindustri, forskere, miljøorganisationer og danske havne vil blive inviteret til at bidrage til arbejdet.

En arbejdsgruppe skal undersøge, hvordan man kan skabe bedre forhold for et bæredygtigt kystfiskeri.

- Kystfiskeriet skal fortsat spille en væsentlig rolle i dansk erhvervsfiskeri. Jeg vil derfor gerne arbejde for, at vi fastholder og skaber arbejdspladser for kystfiskere i de danske udkantsområder, at vi bevarer et alsidigt havnemiljø, og at vi fremmer et bæredygtigt fiskeri med landing af højkvalitetsfisk, der er fanget kystnært, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Arbejdsgruppen skal analysere kystfiskeriets forhold med fokus på fastholdelse af arbejdspladser i de mindre havne, samt på de kriterier fartøjerne skal opfylde for at deltage i kystfiskerordningen, såsom aktivitetskrav, fartøjslængde og fangstmetoder.

Der er tale om en bred analyse, som skal være færdig i maj 2013. Herefter skal anbefalingerne diskuteres med Folketinget, så en evt. revideret kystfiskerordning kan træde i kraft den 1. januar 2014.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: