Dansk/vietnamisisk samarbejde om fiskeri

FISKERI – Danmark og Vietnam indleder samarbejde skabe et ressourceeffektivt og bæredygtigt fiskeopdræt i Vietnam, som er en af verdens største producenter af fisk og skaldyr i dambrug.

Aftalen kan skabe grobund for nye job i nogle af de 22.000 grønne virksomheder i Danmark, og det er en udvikling, der ligger regeringen meget på sinde, siger miljøminister Ida Auken.

I forbindelse med det vietnamesiske statsbesøg skriver det danske miljøministerium og de vietnamesiske ministerier for miljø og landbrug i dag under på en aftale, der skal fremme et samarbejde om at skabe et ressourceeffektivt og bæredygtigt fiskeopdræt i Vietnam, som er en af verdens største producenter af fisk og skaldyr i dambrug.

Eksport af know-how og grøn teknologi
- Jeg glæder mig til at følge effekten af den her aftale, som jeg venter mig meget af. Danske miljøteknologivirksomheder har både løsninger, erfaring og know-how på det her område, og de kan i høj grad være med til at forbedre miljøforholdene i Vietnams dambrug. Samtidig kan aftalen skabe grobund for nye job i nogle af de 22.000 grønne virksomheder i Danmark, og det er en udvikling, der ligger regeringen meget på sinde, siger miljøminister Ida Auken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: