Kystfiskeri skal være mere bæredygtigt

Der er behov for et mere bæredygtigt fiskeri, og kystfiskeriet skal spille en vigtig rolle, mener Socialdemokraterne og SF.

Den kommende kystfiskeriordning skal sikre et stærkere og mere bæredygtigt kystfiskeri, mener de to partier.

- Det er vigtigt, at vi sikrer, at vi ikke ødelægger nye generationer af fisk, fordi vi er for effektive. Og kystfiskeriet har nogle gode bæredygtige egenskaber, som vi gerne vil have tilgodeset, siger Socialdemokraternes fødevareordfører, Orla Hav til Altinget.dk

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Fiskeriudvalget – der er nedsat af de kystfiskere, som er med i den nuværende ordning – for nylig har offentliggjort sin evalueringsrapport som indspark til den kommende ordning, der skal løbe fra 2013. Et udvalg, hvor tre af de syv medlemmer brød ud, fordi der var uoverensstemmelser om, hvor store fartøjer der skal høre ind under ordningen.

SF er på linje med Socialdemokraterne og understreger, at selvom man ikke har lagt sig fast på de konkrete virkemidler, så skal den kommende kystfiskerordning ikke bare styrke kystfiskeriet, men også øge bæredygtigheden.

- Det er vigtigt for os, at det bliver et kystfiskeri, der er skånsomt og bæredygtigt. Både af hensyn til miljøet og egentlig også af hensyn til fremtidige fiskemuligheder,” siger fiskeriordfører Eigil Andersen, SF.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: