Klima: Kina overhaler Danmark

KLIMA – Begejstring hos WWF Verdensnaturfonden efter at Kina har meddelt, at landet vil godkende og underskrive Paris-aftalen, som skal begrænse den globale opvarmning.

Mange kinesiske storbyer er plaget af voldsom luftforurening og klimaet belastes af landets hastige industrialisering gennem de seneste årtier. Foto: CC BY flickr Tjebbe van Tijen

- Det er en fortræffelig nyhed for klimaet, lyder det begejstret fra WWF Verdensnaturfonden, efter at Kina i dag har offentliggjort, at det folkerige land er klar til at skrive under på klimaaftalen i Paris fra december 2015.

- Som verdens største CO2-udleder er Kinas ratifikation et kæmpestort og afgørende skridt på vejen til at få COP21-aftalen sat på skinner. Nu er der udsigt til, at aftalen kan træde i kraft inden årets udgang. For bare 6 måneder siden så dette umuligt ud, siger John Nordbo, klimachef i WWF Verdensnaturfonden.

- Samtidig kan man ærgre sig over, at Kina nu har overhalet Danmark, som har forpasset sin chance for at være blandt de første, der tilsluttede sig klimaaftalen. Forhåbentlig vil dagens nyhed motivere den danske regering og de øvrige EU-lande til at komme op i gear, siger han.

USA og Kina står for 38 procent
Klimaaftalen skal formelt godkendes af lande, der tilsammen tegner for 55 procent af udledningen af verdens klimagasser, før den kan træde i kraft.

- Kina og USA tilsammen tegner sig for omkring 38 procent af de globale emissioner. Så hvis de ratificerer aftalen det vil bringe Paris-aftalen træder i kraft meget tættere på virkeligheden, siger Li Shuo i Beijing, der klimapolitik rådgiver for Greenpeace Østasien til den britiske avis The Guardian.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: