Første udkast til klimaaftale klar

KLIMA – Væsentlige fremskridt i det første offentlige udkast til ny klimaaftale. Sjældent har et dokument været så vigtigt som dette, men planetens fremtid afhænger af, hvorvidt der bliver pumpet tilpas meget ambition ind i de afsnit, som verdens ledere nu skal forhandle på plads, siger WWF Verdensnaturfonden.

John Nordbo håber på en ambitiøs klimaaftale i Paris.

- Klimaaftalen kan stadig både blive gennemsyret af farlig passivitet og løfterig ambition. Alt afhænger af, hvordan verdens lande agerer i de sidste afgørende timer og dage her i Paris. Sjældent har et dokument været så vigtigt som dette, men planetens fremtid afhænger af, hvorvidt der bliver pumpet tilpas meget ambition ind i de afsnit, som verdens ledere nu skal forhandle på plads.

Det siger John Nordbo, klimachef i WWF Verdensnaturfonden om det første udkast til en ny klimaaftale, som sidst på eftermiddagen blev offentliggjort i Paris, hvor verdens ledere er samlet for at blive enige om, hvordan man i de kommende årtier kan skære ned på udledningen af drivhusgasser.

- Vi har fået en tekst, der er gået fra 43 til 29 sider. Det er væsentligt fremskridt. Samtidig er der langt færre stridpunkter. Godt er det, at vi fortsat er på vej mod en aftale, nu skal ambitionerne bare sikres, så verden får den aftale, vi alle sammen har brug for, siger John Nordbo, der følger forhandlingerne i Paris på tæt hold.

- Vi mangler stadig afklaring i forhold til tre afgørende emner, nemlig et langsigtet reduktionsmål, finansiering og ambitionsmekanismen. Men også på de områder, er der nu klarere valg, forhandlerne kan forholde sig til. Nu kræver det blot, de vælger den rigtige vej, så vi kan holde os langt under de to graders temperaturstigning, der garanterer nogenlunde sikkerhed for mennesker, natur og dyr over alt på planeten, siger John Nordbo.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: