2016 var det varmeste år nogensinde

KLIMA – Ny varmerekord i 2016, viser nye tal. Varmerekorder, skrumpende is og naturkatastrofer minder os hele tiden om, at det er pinedød nødvendigt at sætte tempoet i den grønne omstilling op, siger John Nordbo, klimachef i WWF Verdensnaturfonden.

Hvis man klikker ind på Nasas hjemmeside for at se grafikken, kan man se, hvordan temperaturen stiger år for år. Grafik: Nasa

2016 var det varmeste år, der nogensinde er blevet målt, siden 1880, da man systematisk begyndte at registrere temperaturen. Det viser nye tal fra den amerikanske rumfartsorganisation Nasa og National Oceanic and Atmospheric Administration.

Den globale gennemsnitstemperatur nåede sidste år 0,94 grader over gennemsnittet for hele 1900-tallet. I 2016 var det 0,04 grader varmere end i 2015.

Det er tredje år i træk, at temperaturerne slår nye rekorder.

Klimaet er ude af kontrol
- Det er en barsk realitet, at klimaet er ude af kontrol. Varmerekorder, skrumpende is og naturkatastrofer minder os hele tiden om, at det er pinedød nødvendigt at sætte tempoet i den grønne omstilling op, siger John Nordbo, klimachef i WWF Verdensnaturfonden.

- Med Trump og hans klimaskeptiske hold ved roret i USA går den globale klimaindsats en højst usikker tid i møde, og Danmark må være med til at lægge pres på ham, mener han.

- Uden det amerikanske lokomotiv i klimaindsatsen bliver det mere nødvendigt end nogensinde, at der er lande, som viser, at det er muligt at omstille til et velfærdssamfund forsynet af grøn energi. Jeg håber, at regeringen efter et år med foden på bremsen vil speede op for Danmarks klimaindsats, lyder det fra John Nordbo.

Link til Nasas målinger

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: