Kemi-gigant sagsøger EU for forbud mod gift

SPRØJTEGIFT – Kemi-giganten Bayer har netop sagsøgt Europa-Kommissionen for at få omstødt et forbud mod tre farlige pesticider, der er under stærk mistanke for at forårsage store skader blandt verdens bestand af bier.

Illustration fra Sum of us, der samler underskrifter mod Bayer, som lægger sag an mod EU-Kommissionen.

Forbuddet blev besluttetaf EU-Kommissien 29. april trods modstand i Parlamentet og ihærdig lobby-arbejde fra kemikalieproducenterne, som kalder forbuddet ‘uberettiget’ og ‘ude af proportioner’. Derfor lægger Bayer nu sag an mod EU-Kommissionen.

Underskriftindsamling
Sagsanlægget vækker forargelse blandt natur- og miljøforkæmpere, der maner til kamp mod kemi-giganterne.

- Uanstændigt! Skriv under, lyder opfordringen fra økologisk landmand Birgit Bak, der deler et link på OrganicTodays facebook-side.

Linket er til aktivist-organisationen ‘Sum of us’, der opfordrer alle, der sætter pris på natur og miljø til at prostestere.

- Vi bliver nødt til vise Bayer, at vi ikke vil tolerere, at de sætter profit højere end Jordens sundhed, hedder det blandt andet.

De tre farlige sprøjtegifte tilhører gruppen af neonikotinoider, der virker som en nervegift. Nye britiske og franske forsøg viser, at de skader bierne, så de mister orienteringsevnen og ikke kan finde hjem, fordi giften påvirker deres centralnervesystem.

Du kan skrive under her

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: