Irsk kvægbruger seneste offer for MRSA

MRSA – En ældre mand fra et plejehjem i Irland er blevet ramt af MRSA-bakterien, som hidtil kun har været fundet hos dyr.

MRSA har ramt en ældre mand på plejehjem. Manden har tidligere arbejdet med kvæg.

MRSA-bakterien giver en infektion, som kan være svær at behandle, og som er potentielt livsfarlig for personer med svækket immunforsvar. Bakterien har nu ramt en ældre irsk mand, skriver LandbrugsAvisen med henvisning til Irish Independent.

Patienten, der boede på et lokalt plejehjem blev indlagt på et regionalt sygehus og scannet for MRSA tilbage i 2009. Sidste år blev han atter indlagt og podet, hvorefter man kunne konstatere, at han havde to forskellige stammer af MRSA-bakterien.

Den ene var den mest almindeligt forkomne på hospitalerne, lød det i rapporten fra de irske sunhedsmyndigheder The Health Protection Surveillance Centre (HPSC), men den anden var af animalsk oprindelse.

Tidligere deltidslandmand

Manden har været beskæftiget som deltidslandmand med kvæg, men det er usikkert, hvornår patienten har fået overført den animalske stamme af bakterien. De irske sunhedsmyndigheder understreger, at hverken han eller besøgende har været i kontakt med dyr under opholdet på plejehjemmet.

- Alligevel er det umuligt helt at udelukke en sammenhæng mellem patienten og animalske kilder, især på grund af plejehjemmets placering på landet, lyder det fra de irske sundhedsmyndigheder, som tilføjer, at en anden mulig kilde kan være rå kødprodukter.

Der er ingen oplysninger om, hvordan manden er blevet behandlet eller resultatet deraf. Det antages at infektionen ikke har haft fatale følger, skriver Irish Independent.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: