Ingen injuriesag mod Ida Auken

LANDBRUG – En ophidset Esben Lunde Larsen truede i et åbent samråd 29 november sidste år den radikale miljøordfører Ida Auken med en injuriesag. Men det viste sig at blive en tom trussel.

En ophidset Esben Lunde Larsen beskylder Ida Auken for injurier under et åbent samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Foto: Screendump fra Altingets video

Af Flemming Seiersen, journalist

Han truede det radikale folketingsmedlem, Ida Auken, med en injuriesag på et åbent samråd i Miljø-og Fødevareudvalget den 29. november sidste år. Han, er den daværende minister, Esben Lunde Larsen fra Venstre, der trådte tilbage onsdag den 2. maj. Han har dog aldrig anlagt en sag, viser det sig nu.

På samrådet den 29. november 2017 sagde Ida Auken, at ministeren havde en klemme på Århus Universitet, som udfører opgaver for ministeriet for over 400 mill. kr. Det afviste Esben Lunde Larsen med stor vrede og sagde:

- Det er direkte injurierende. Det kommer til at få konsekvenser. Det kan jeg allerede sige nu, sagde Esben Lunde Larsen – direkte citeret.

Ingen konsekvenser
Det har så bare ikke fået konsekvenser. Ida Auken oplyser til, at hun ikke har hørt noget fra ministeren siden.

Miljø- og Fødevareministeriets Presseafdeling er da heller ikke meget for at kommentere denne sag.

Tilfældigvis henvendte vi os til ministeriet tirsdag den 1. maj – samme dag, som Esben Lunde Larsen havde besluttet at træde tilbage som minister. Det var der dog ingen, der vidste noget om på det tidspunkt.

Svaret fra ministeriets presseafdeling var, at det troede de ikke, at ministeren havde lyst til at gå ind i:

Tomme trusler er velbedre
-Tomme trusler er vel bedre, end at truslerne bliver udført, var et af svarene.

-Jo, men en minister kan vel ikke bare sige hvad som helst og true, uden han bliver holdt til ansvar for det, var vores modspørgsmål.

-Nej, det er klart. Vi prøver at få et svar fra ministeren, så ringer vi tilbage, sagde de i presseafdelingen.

Det har de nu ikke gjort. Det forstår vi måske godt – set i bakspejlet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: