Ida Auken i klub med facebook-stifter

Danmarks miljøminister Ida Auken bliver medlem af en eksklusiv klub bestående af globale unge ledertalenter. Klubben tæller Mark Zuckerberg, grundlæggeren af Facebook og Chelsea Clinton, der er reporter på NBC News.

Ida Auken kommer i klub med facebook-stifteren Marc Zukerberg.

Ida Auken blev udpeget til Young Global Leader under World Economic Forum.

- Jeg er både glad og stolt over at blive en del af den her gruppe af visionære, unge mennesker, som skal give bud på, hvordan verden skal udvikle sig fremover, siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

- Jeg får mulighed for at påvirke den globale dagsorden i en positiv retning, samtidig med at jeg får et helt unikt netværk og inspiration fra hele verden af alt fra erhvervsledere og politikere til kunstnere, der har sat gang i deres egne udviklingsprojekter.

Nordiske kronprinser
Young Global Leaders tæller også Marissa Mayer, administrerende direktør hos Yahoo, Chelsea Clinton, reporter på NBC News og datter af Bill og Hillary Clinton, og Danmarks og Norges kronprinser Frederik og Haakon, skriver Ritzau.

- Nu vil jeg bruge den første tid til at lære de andre medlemmer at kende, og så vil jeg udvælge mig mine mærkesager, siger Ida Auken

Hun siger, hun er ‘optaget af, hvordan vækst kan fungere som katalysator for bæredygtig udvikling, så fremtidige generationer har noget at leve af, men så sandelig også et sted at leve. Det kan være en dagsorden, jeg vil fremme’.

De 200 medlemmer er udvalgt, fordi de har vist lederskab og evne til at skabe og føre nye idéer ud i livet. De kommer fra 70 forskellige lande og er alle under 40 år.

Headhuntet og vurderet
Headhunter-firmaet Heidrick & Struggles har screenet de flere tusinder indstillede kandidater, som efterfølgende er blevet vurderet af en udvælgelseskomité.

Det er den danske entreprenør og virksomhedskonsulent Soulaima Gourani, som selv er medlem af Young Global Leaders, der har foreslået Ida Auken som kandidat.

Foruden miljøministeren er fem andre danskere en del af den eksklusive klub, skriver Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: