I dag er det naturens dag

NATURENS DAG – I dag søndag er det Naturens dag. Vær med til insektvæddeløb, bueskydning eller et af de andre 200 arrangementer i hele landet.

De fleste børn kommer for sjældent ud i naturen. Foto: Christian Flinker

Landet over strømmer børn og voksne til over 200 arrangementer, der markerer, at det i dag er naturens dag. Det er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, der arrangerer og koordinerer den årligt tilbagevendende begivenhed.

I år spænder de mange aktiviteter lige fra lystfiskeri og bueskydning til insektvæddeløb og bålpandekager.

Børn kommer for lidt ud
Undersøgelser viser, at børn kommer alt for lidt ud i naturen.

- Med Naturens Dag giver vi børn og forældre inspiration til, hvad naturen kan byde på. Naturen er fuld af muligheder, og jeg håber, at mange børn og forældre vil drage ud i naturen i anledning af Naturens Dag, siger Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted.

Naturen hvor du bor
Temaet for Naturens Dag er i år Naturen hvor du bor, og Ella Maria Bisschop-Larsen fra DN forklarer, at naturen er lige uden for døren.

- Med dette års tema vil vi gerne gøre opmærksom på, at naturen er overalt. Det kan være den lille sø i parken eller som i dag på kirkegården. Alt for mange børn kommer for lidt ud i naturen, og det er en skam, fordi naturen er jo overalt, og den er med til at gøre børn sunde og kloge, siger hun.

Find det nærmeste arrangement på Naturens dag.dk

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: