Frederik og 4.X løb Naturens Dag i gang

NATUR – Kronprins Frederik prøvede kræfter med skovparkour og insektvæddeløb i Vintersbølle Skov på Sydsjælland, da han mandag åbnede Naturens Dag-ugen sammen med elever fra 4.X.

Mandag åbnede kronprins Frederik Naturens Dag-ugen i Vintersbølle Skovs smukke omgivelser. Naturens Dag arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. / Foto: Joachim Rode

Selvom vejret viste sig fra en lidt våd og blæsende side, havde både børnene og kronprinsen det sjovt i læ under kronerne i den smukke Vintersbølle Skov, da de åbnede Naturens Dag-ugen, som arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Temaet for årets Naturens Dag er ’Vild med Naturen’, og det var da også til at se og høre i den sydsjællandske skov mandag. For det var vilde udfordringer, kronprins Frederik og 4.X fra Kulsbjerg Skole i Nyråd skulle igennem – en skovparkourbane, hvor holdet skulle forcere bakker ved hjælp af reb, gå balancegang og vade gennem et mudret vandløb.

Vigtig for kronprinsen
Netop børns forhold til naturen er vigtigt for kronprinsen, som fortalte, at han gerne tager sine egne børn med i naturen. Til både hans egen og børnenes store fornøjelse.

- Det er sjovt at have børnene med ud i naturen. De opdager en helt ny verden, hver gang de er ude. Det kan godt være, man falder, men det lærer man også af, og selvfølgelig bliver man beskidt, når man bevæger sig i naturen og i skoven, sagde kronprinsen efter løbet.

103.000 børn i naturen
Naturens Dag markerer en uge, hvor 103.000 børn fra hele landet nu kan se frem til et spændende afbræk fra deres normale hverdag – med bueskydning, fiskeri, tømmerflåder og meget andet.

- Vi er enormt glade for, at kronprinsen ville komme og være med til at åbne Naturens Dag. Med hans egen opvækst med naturen og hans aktive baggrund, er han den helt rette til at skyde ugen i gang. Det er vigtigt, at børn og vokse kommer ud og slår sig løs og opdager alle naturens glæder, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Med 103.000 tilmeldte har Naturens Dag-ugen igen i år sat rekord. Mere end 2000 skoler og daginstitutioner har tilmeldt sig og går i løbet af ugen på jagt efter de gode naturoplevelser i Danmarks sensommerland. Oplevelser, der er brug for.

Vi glemmer at lufte børnene
- Naturens Dag handler om at give børn og voksne mulighed for naturoplevelser med kroppen, med sanserne, hjernen og hjertet. Rigtig mange børn lever et liv med mange timer brugt foran computerskærmen, og vi voksne husker at lufte hunden, men vi glemmer at lufte børnene, siger Friluftsrådets formand Lars Mortensen.

Selve Naturens Dag fejres på søndag den 8. september, hvor arrangørerne forventer 70.000 deltagere. Hele 240 offentlige arrangementer over hele landet er klar til at byde børn, voksne og familier velkommen i naturen.

Fakta om Naturens Dag:

  • Naturens Dag er en årlig mærkedag, som har eksisteret siden 2004. Den arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.
  • Dagen fejres den søndag den 8. september, men i hele ugen op til er der aktiviteter for børn fra skoler og institutioner.
  • I 2012 bød dagen på over 210 arrangementer over hele landet, og i alt deltog 165.000 mennesker i løbet af ugen. I år er mere end 240 arrangementer klar på Naturens Dag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: