Kronprinsen og 4. klasse sætter gang i naturen

NATURENS DAG – Kronprins Frederik står for den officielle åbning og afprøver naturaktiviteter, når Naturens Dag-ugen skydes i gang mandag 2. september. 103.000 børn er tilmeldt ugen, som byder på spændende og vilde naturoplevelser.

2. september åbnes Naturens Dag-ugen. Sjove og vilde naturoplevelser venter de 103.000 børn fra hele landet, som er tilmeldt ugen. / Foto: Carsten Snejberg

Mandag 2. september begynder Naturens Dag-ugen, hvor 103.000 børn fra mere end 2000 skoler, børnehaver og dagplejere skal ud i naturen.

Åbningen foregår i en skov på Sydsjælland, hvor kronprins Frederik muligvis får brug for gummistøvlerne, når han sammen med en flok naturglade elever fra 4. klasse prøver kræfter med nogle af de aktiviteter, som rigtig mange børn kan se frem til rundt om i Danmarks natur.

Ved åbningen deltager også Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen og formand for Friluftsrådet, Lars Mortensen.

Kommer for lidt i naturen
Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Årets tema er ’Vild med Naturen’, og på selve dagen søndag den 8. september er 210 forskellige arrangementer indtil videre klar til at tilbyde børn og voksne et væld af forskellige naturoplevelser i skov, på strand og andre steder i naturen.

Idéen med Naturens Dag er at få voksne og specielt børn mere ud i naturen. En undersøgelse, som Gallup lavede for Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet tidligere på året, viste, at kun hvert fjerde barn dagligt kommer ud i naturen. Kun lidt over hver tredje er i naturen flere gange om ugen – og det er vel at mærke i sommerhalvåret.

naturensdag.dk kan man læse mere om dagen og se et kort med alle arrangementerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: