Grøn økonom dumper Danske Bank

Aktivisterne bag kampagnen, der skal få os til at skifte til en ansvarlig bank, har tilsyneladende haft held med at trænge igennem med deres budskab. Vælg bank med både pengepung og hjerte, lyder et slogan, og det har blandt andet Jesper Jespersen, grøn økonom og professor på RUC taget til sig.

Danske Bank forretningsmetoder harmonerer dårligt med Jesper Jespersens personlige holdning til bæredygtig udvikling.

Efter adskillige år som kunde i Danske Bank har han nu skiftet til andelskassen Merkur, der har en bevidst strategi om at støtte økologisk landbrug, vedvarende energi og andre bæredygtige formål.

- En bank er ikke bare en bank. De har forskellige forretningsmodeller og målsætninger. Jeg syntes ikke, udviklingen i Danske Bank i de seneste år harmonerede med min indstilling, siger Jesper Jespersen til Politiken.

- Langt de fleste af de henvendelser og facebook-beskeder vi får – og vi får mange – handler om, at folk vil have en bank, hvis værdier de kan stå inde for. Det er et vigtigt mentalitetsskifte«, siger Skift-Bank-bevægelsens talsmand, Uffe Lembo om kampagnen, der kulminerer i går 1. oktober.

Siden Skift-Bank-kampagnen blev skudt i gang for en måned siden, har andelskassen Merkur mærket en kraftig stigning i henvendelserne fra potentielle kunder.  I løbet af en uge har banken fået fire gang så mange henvendelser som normalt, oplyser Merkurs administrerende direktør Lars Pehrson siger til Politiken.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: