Ditlev Engel i spidsen for grøn investeringsfond

ØKONOMI: Tidligere topchef i Vestas bliver ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond. Med i bestyrelsen er også Lars Pehrson, der er direktør i den grønne bank, Merkur Andelskasse.

Ditlev Engel bliver ny formand for bestyrelsen for Danmarks Grønne Investeringsfond.

Den tidligere frontfigur i vindmøllegiganten Vestas, Ditlev Engel, er udpeget som ny formand for Danmarks Grønne Investeringsfond. Fonden skal fremme den grønne omstilling af samfundet ved at yde lån på rimelige vilkår til investeringer inden for for eksempel energibesparelser, vedvarende energianlæg og større ressourceeffektivitet. Fondens samlede udlån kan udgøre op til fem milliarder kroner.

- Danmarks Grønne Investeringsfond er en nyskabelse, som skal understøtte den grønne omstilling i samspil med blandt andet private og offentlige virksomheder og almene boligorganisationer. Jeg håber, at fonden vil kunne give et markant bidrag hertil, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Ditlev Engel ser frem til arbejdet som formand for Danmarks Grønne Investeringsfond.

- Det er mit mål, at fonden bliver en væsentlig spiller til fremme af den grønne omstilling, siger han.

Regeringen blev i juni 2014 enige med SF og Enhedslisten om etablering af fonden. Det skete som en del af aftalen om ‘Et grønnere Danmark’. Lovgrundlaget for den grønne fond blev vedtaget af Folketinget 4. december 2014.

Foruden Ditlev Engel tæller bestyrelsen:

  • Hilde Kjelsberg, vicepræsident og kreditchef, Nordisk Investeringsbank (NIB)
  • Jan Bach Jensen, direktør, Energi Midt
  • Lars Pehrson, direktør, Merkur Andelskasse
  • Ulla Röttger, direktør, I/S Amager Ressourcecenter,

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: