Greenpeace: Stå imod Trumps miljø- og klimapolitik

KLIMA – Aktivister fra Greenpeace demonstrerede tæt ved Det Hvide Hus mod den amerikanske præsidents drastiske nedprioriteringer af miljø- og klimapolitik.

RESIST - Greenpeace-aktivister i aktion ved Det Hvide Hus onsdag morgen. Foto: Tim Aubry / Greenpeace

Få dage efter at Donald Trump blev indsat som præsident, gik Greenpeace-aktivister onsdag i aktion for at protestere fredeligt mod Trumps drastiske nedprioriteringer af miljø- og klimapolitikken.

Syv amerikanske aktivister hængte i går i en høj kran tæt ved Donald Trumps kontor, Det Hvide Hus. Her havde de rullet et 210 kvadratmeter stort banner ud med det direkte budskab »Resist« Stå imod.

Tilbageskridt på alle områder
- Nu er det tid til at stå imod, siger Pearl Robinson, en af Greenpeace-aktivisterne.

- Vi vil ikke finde os i tilbageskridt på alle områder fra kvinders ret til abort, homoseksuelle, sorte og brune menneskers rettigheder, og de fremskridt, vi har gjort for adgangen til ren og vedvarende og energi – en problemstilling, jeg personligt har arbejdet med hele mit liv, siger Pearl Robinson.

Dekreter fra skrivebordet
Aviser og tv har de seneste dage vist Trump siddende ved sit store skrivebord, hvor han underskriver det ene dekret efter det andet.

Senest er det blevet klart, at han vil fyre op under den klimaskadelige kul- og olieproduktion og genåbne for opførelsen af olierørledningen Dakota Access Pipeline, som efter voldsomme protester fra miljøaktivister og indianerstammen Standing Rock blev sat i bero i begyndelsen af december.

Trump vil også genoplive den kontroversielle Keystone XL-rørledning.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: