Generation Grøn går i aktion mod klimakrisen

KLIMA & MILJØ – Unge SF’ere stifter  9. februar en ny grøn ungdomsbevægelse. Vi har ambitioner om at blive en progressiv og kapitalismekritisk stemme for de mange unge, som er bekymrede for klimakrisen, siger Carl Valentin, der formentlig bliver formand.

Generation Grøn er en ny grøn ungdomsbevægelse, som stiftes af unge SF'ere med Carl Valentin i spidsen. Vi har ambitioner om at blive en progressiv og kapitalismekritisk stemme for de mange unge, som er bekymrede for klimakrisen og den totale mangel på handling, som vi desværre både ser i Danmark og internationalt, siger han. Foto: Tobias Ring

En ny grøn ungdomsbevægelse bliver stiftet ved en stormøde på Christiansborg lørdag 9. februar. Generation Grøn vil kæmpe for at få klimakrisen øverst på dagsordenen, og selvom den bliver stiftet af en gruppe unge SF’ere, er den åben for alle, der brænder for klimakampen og den grønne omstilling.

Carl Valentin er eneste kandidat til at blive bevægelsens første formand.

- Det er så fedt, at vi nu sår det første frø til en bevægelse, som kan vokse sig stor. Vi har ambitioner om at blive en progressiv og kapitalismekritisk stemme for de mange unge, som er bekymrede for klimakrisen og den totale mangel på handling, som vi desværre både ser i Danmark og internationalt. Jeg kan love, at man kommer til at høre meget mere til os, siger Carl Valentin.

Carl Valentin er 26 år, tidlige landsformand for SF Ungdom. Han studerer samfundsfag og retorik ved Københavns Universitet og stiller op som folketingskandidat for SF ved det kommende folketingsvalg.

Pia Olsen Dyhr: Alt for mange politikere svigter
SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, bakker helhjertet op om projektet.

- Vi har et kæmpe ansvar overfor vores børn og unge, som alt for mange politikere desværre svigter ved at sidde på hænderne. Det er så vigtigt, at de unge har en stærk stemme i klimakampen. Derfor vil SF gerne have den yngre generation meget mere på banen som drivkraft i det kæmpe store politiske arbejde, der ligger foran os med at gøre Danmark til en grøn stormagt, siger Pia Olsen Dyhr.

FAKTA om Generation Grøn:

  • Generation Grøn er en bevægelse, som kæmper for at få klimakampen øverst på dagsordenen. Den er stiftet af en gruppe unge SF’ere, men er åben for alle, der vil være med i klimakampen.
  • Organisationen stiftes ved et stormøde lørdag på Christiansborg, hvor der blandt andet er oplæg fra Care, Den Grønne Studenterbevægelse, SF Ungdom, Greenpeace, Noah Friends of the Earth og tidligere folketingsmedlem for SF Steen Gade.

Kilde: Generation Grøn

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: