Silkeborg er Danmarks grønneste by

MILJØ – 14 procent af Silkeborgs befolkning viser interesse for grønne løsninger. Det gør Silkeborg til den grønneste by i Danmark, viser ny undersøgelse. Region Hovedstaden er den grønneste region i Danmark.

GRØN OMSTILING

Silkeborg topper som Danmarks grønneste by i en ny undersøgelse fra den grønne sammenligningstjeneste Greenmatch.dk.

Thisted kommer ind som nummer to på den grønne hitlise, efterfulgt af Haderslev, Sønderborg og Svendborg.

Helt i bunden af listen finder vi Nørresundby og Smørum, hvor kun ganske få interesserer sig for vedvarende energi og andre grønne løsninger.

Opgørelsen viser også, at Region Hovedstaden er Danmarks grønneste region.

Vedvarende energi
Den nyeste opgørelse fra Eurostat viser, at 32,2 procent af Danmarks samlede energiforbrug i 2016 kom fra vedvarende energikilder. Med dette procenttal lever Danmark derved allerede op til EU’s nye krav, som blev besluttet natten til torsdag 14. juni.

EU vedtog her, at minimum 32 procent af medlemslandenes samlede energiforbrug i 2030 skal udgøres af vedvarende energi. På trods af allerede at leve op til EU-kravet, halter Danmark dog en del efter både Sverige og Norge. Her stammer henholdsvis 50 og 80 procent af energiforbruget fra vedvarende energi i 2016.

Sådan er undersøgelsen foretaget
Greenmatch.dk har gennem tiden indsamlet data om dets brugere. På baggrund af dette har de kunnet undersøge, hvilken by der oftest undersøger grønne løsninger, som eksempelvis varmepumpe eller solceller.

De 50 største byer i Danmark, målt på indbyggertal, er blevet udvalgt til denne undersøgelse. Ligeså er analysen fra den 1. januar 2017 til den 1. januar 2018.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: