Steen Gade ryger ud af Folketinget

FOLKETINGSVALG 2015: SF’s grønne frontfigur, partiveteranen Steen Gade, der i flere årtier har tegnet SF’s grønne profil, blev ikke genvalgt. Det er første gang siden 1981, SF ikke har fået et mandat i Vestjylland.

Steen Gade opnåede ikke genvalg.

SF blev halveret ved folketingsvalget i går, og det gik blandt andet ud over partiets grønne frontfigur, Steen Gade, der ryger ud af folketinget.

Det er første gang siden december 1981, at SF ikke har fået et mandat i Vestjyllands Storkreds, hvor Steen Gade var opstillet.

- Dengang var jeg den første SF’er nogensinde, der blev valgt fra Vestjylland. Det gør det hele mere vemodigt, siger Steen Gade, der indtil valget var formand for Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg.

Steen Gade erkender blankt, at han er skuffet over det elendige valgresultat.

- Det er jeg ked af. Især på SF’s vegne. SF har så meget at byde på, når det gælder den svære kombination af visioner og konkret politik, ikke mindst når det gælder klima- og miljøpolitik, siger Steen Gade.

Skal udmøntes i politiske resultater
Det er blandt andet Danmarks nye grønne parti, Alternativet, der har snuppet en del af de vælgere, der plejer at stemme SF.  Og selv om han finder Alternativets tanker og idéer spændende, fastholder han, at det indtil videre kun er visioner.

- Programerklæringer er udmærkede. Men de skal udmøntes i konkrete politiske resultater, før de får værdi, og samtidig er det lige præcis i dette spændingsfelt, politik bliver vanskelig, forklarer Steen Gade.

Steen Gade, der for nylig fyldte 70 år, har ikke tænkt sig at sætte sig tilbage i lænestolen og holde op med at blande sig.

- Jeg fortsætter min indsats for klima, miljø og grøn omstilling. Jeg har ikke tænkt mig bare at holde mund. Men I får mig ikke at se på den næste stemmeseddel, siger Steen Gade, der har planer om at skrive en bog om grøn omstilling. Han håber også at få bedre tid til at komme rundt i landet for at holde foredrag.

Læs også: Den bedste miljøminister Danmark aldrig fik

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: