Frie Bønder tilfreds med nedlæggelse af Fødevareministeriet

LANDBRUG – Venstre har taget konsekvensen af industri-landbrugets økonomiske fiasko, lyder det fra Frie Bønder.

Dan Jørgensen (i midten) blev den sidste fødevareminister.

Foreningen af Frie Bønder, der især tæller mindre landbrug og fritidslandbrug, græder kun tørre tårer over Lars Løkkes beslutning om at nedlægge Fødevareministeriet og slå det sammen med Miljøministeriet.

- Regeringspartiet har taget konsekvensen af den industrielle landbrugsproduktions økonomiske fiasko. Med dette skridt har partiet Venstre banet vejen for et opgør med det landbrugsindustrielle kompleks, som må tilskrives hovedansvaret for landdistrikternes forarmelse og for omfattende miljøødelæggelser, siger formanden for foreningen, gårdejer Hans Jørgen Nygaard, Dybvad.

- Vi lægger mærke til, at regeringsgrundlaget ganske vist taler om at øge råvaregrundlaget og eksporten, men det skal udtrykkeligt skabe mere vækst og beskæftigelse i samspil med natur og miljø. I så fald kan der kun blive tale om en omlægning af landbruget til mere naturnære og mindre brutale produktionsformer, lyder det fra Nygaard, som forventer, hvad han kalder en »ny realisme« fra Venstre.

Vanetænkning står i vejen
- Sandheden er jo, at det ikke længere kan betale sig at producere landbrugsvarer industrielt i et land med Danmarks udviklingsgrad og geografi, mener Frie Bønder.

- Desværre står magtfulde organisationer og fastgroet vanetænkning i vejen for den omlægning af landbruget, som der på sigt ingen vej er uden om. Vi håber, at Venstre kan og vil tage det nødvendige opgør, siger Nygaard

Han understreger dog samtidig, at regeringen i modsat fald vil kunne forvente »skarp og kvalificeret kritik« fra hans organisation.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: