Esben Lunde i søgelyset i sag om økonomisk støtte

NAVNE – Private bidrag til blandt andet Esben Lunde Larsen og Inger Støjberg er i årevis ikke blevet indberettet korrekt.

Esben Lunde Larsen er kommet i søgelyset i sag om økonomiske bidrag. Foto: Claus Bjørn

Flere Venstre-ministre og folketingspolitikere har modtaget økonomiske bidrag, som ikke er blevet indberettet efter reglerne for partistøtte. Det koster nu Christian Juhl, formand for Venstres bestyrelse i Region Midtjylland, og Ernst Kronvold Frederiksen, kasserer i bestyrelsen, deres job.

De trækker sig med øjeblikkelig virkning fra deres poster. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad fredag.

De to mænd har ifølge mediet undladt at indberette, hvor mange penge Venstres folketingskandidater i Region Midtjylland har modtaget tre år i træk. Det drejer sig om årene 2014, 2015 og 2016.

Kristen Jensen, Esben Lunde og Troels Lund Poulsen
De private bidrag er givet til finansminister Kristian Jensen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Derudover drejer det sig også om Jakob Ellemann-Jensen, Michael Aastrup Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Danielsen, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Alle er valgt i Region Midtjylland.

Politiken skrev lørdag, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) og fiskeriordfører Thomas Danielsen (V) modtaget større økonomiske bidrag fra hver deres erhvervsklub i det midtjyske, uden at partiet har indberettet det efter reglerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: