Flor leverer økologiske blomster til modeugen

ØKOLOGI – Karoline, Sara, og Moa dyrker og leverer økologiske blomster til københavnske Michelin-restauranter og private events. Om kort tid skal de levere blomster til modeugen i København. Det handler om at komme tilbage til det naturlige og gøre noget godt for klimaet, siger en af de innovative kvinder bag det økologiske blomsterfirma Flor.

23- årige Karoline Schnorr læser til daglig plantevidenskab på Københavns Universitet, men er også en af kvinderne bag blomstervirksomheden Flor. Foto: Flor

Det er ikke kun mad, der skal være økologisk og bæredygtigt. I hvert fald ikke hvis man spørger trekløveret, Karoline Schnorr, Sara Møhlenberg og Moa Nordal, som står bag et helt nyt blomsterfirma. Flor er lige nu i gang med sin første høstsæson, efter at frøene blev sået i løbet af vinteren og foråret.

Virksomheden holder til på et landbrug i Lejre på Midtsjælland, ca. en times kørsel fra København. Her sår, dyrker og høster de tre unge blomster- og klimaentusiaster 80 forskellige økologiske blomstersorter, som sælges videre til virksomheder, private, bryllupper og events.

- Vi undrede os over, at de blomster man kan købe på normal vis er sprøjtet med kemikalier og transporteret over lange afstande, som ikke er sundt for miljøet, fortæller Karoline Schnorr.

Ud over at være en del af Flor studerer hun også på Institut for Plante -og Miljøvidenskab på Københavns Universitet.

De to andre forretningspartnere, Sara og Moa, er henholdsvis uddannet designer og miljø-økonom. En sammensætning af kompetencer, der »komplimenterer hinanden godt« som Karoline siger.

Ukrudt luges med håndkraft
De fleste afskårne blomster, der sælges i Danmark, er importeret fra Afrika og Holland, hvor blomsterne sprøjtes med kemikalier og transporteres over lange afstand før de til sidst ender hos den danske forbruger.

Flor anvender i stedet organisk gødning og kompost og luger ukrudtet med håndkraft.

I dette års sommertørke har de selvfølgelig været nødt til at vande blomsterne, men normalt klarer regnvandet en stor del af vandingen ligesom drivhusene heller ikke er hverken opvarmede eller belyste i bestræbelserne på at kreere et klimavenligt alternativ til den gift- og energitunge blomsterproduktion.

Flor har samtidig valgt at begrænse leveringsområdet til København og omegn for at minimere afstanden fra jord til bord.

- Det handler om at komme tilbage til det naturlige og gøre noget godt for klimaet, forklarer Karoline Schnorr.

Den københavnske modeuge
Hver uge får kunderne leveret friske blomster fra gården i Lejre – Farm of Ideas – som er Michelin-restauratøren Christian Puglisis gård, hvor Flor har lejet sig ind. Ud over faste kunder på abonnement leverer de også blomster til events, hvor den næste store er den københavnske modeuge i august.

Virksomheden får hjælp og rådgivning af SCIENCE Innovation HUB, som er et tilbud til studerende på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU.

Moa Nordahl er designer og har i flere år arbejdet med blomsterstyling og konceptudvikling til fotoshoots, bryllupper og events. Foto: Flor

FAKTA om Flor

  • Virksomheden Flor er etableret i januar 2018 af Karoline Schnorr, Moa Nordahl og Sara Julie Møhlenberg.
  • Flor binder, styler og leverer blomster på abonnement. De dyrker selv blomsterne – økologisk, lokalt og bæredygtigt på en gård i Lejre.
  • Flor leverer til virksomheder, butikker og events. Priserne holdes nede, fordi de er eneste led i produktionen – fra spirende blomsterfrø på marken til buketten står hos kunden.
  • Blandt kunderne er bl.a. Michelin-restauranten Relæ.
  • Flor dyrker 80 forskellige blomstersorter som bestemmes af sæsonen.

Kilde: Flor og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, KU.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: