Find de grønne folketings-kandidater

FOLKETINGSVALG 2015: Hvilken folketingskandidat er du mest enig med på det grønne område? Nu kan du tage den grønne kandidattest og få svaret i Danmarks Naturfredningsforenings test på nettet.

Senest i september skal vi stemme til det næste folketingsvalg. Men hvor grønne er folketingskandidaterne egentlig?

Hvad mener du om sprøjtegift, drikkevand og kystnatur? Nu kan du teste, hvor enig eller uenig du er med folketingskandidaterne på det grønne område.

I denne uge blev Danmarks Naturfredningsforenings grønne kandidattest lanceret på nettet. Her kan du ved at tage stilling til 16 grønne udsagn finde ud af, hvilken folketingskandidat du er mest enig med.

- Med den grønne kandidattest vil vi gerne sætte fokus på, at det kommende folketingsvalg også bør handle om, hvad vi vil med vores natur og miljø, siger kommunikationsdirektør i Danmarks Naturfredningsforening Vibeke Lyngse.

Find din kommune
Den Grønne Kandidattest består af 16 udsagn, som alle kandidater til det kommende folketingsvalg har haft mulighed for at besvare. Når man har taget stilling til de 16 udsagn, så kan man vælge, hvilken kommune man stemmer i. Herefter får man at vide, hvor enig med er med folketingskandidaterne.

- Vi håber, at der er mange, som vil gå ind og tage den grønne kandidattest, og på den måde blive mere oplyst om hvad deres lokale folketingskandidater mener om det grønne område, siger Vibeke Lyngse.

Der er ved kandidattestens lancering 406 ud af de knap 800 kandidater, som har besvaret testen.

Nogle af de udsagn som man kan tage stilling til lyder blandt andet: Vi skal forbyde brug af sprøjtegifte der, hvor vi henter vores drikkevand. Et andet udsagn lyder: Det er vigtigt for Danmark, at vi beskytter kysterne mod byggeri.

Du finder testen på dn.dk/valg

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: