Fælles klimaprojekter giver store besparelser

KLIMA – Kommuner og andre kan spare 70 procent af udgifterne til klimatilpasning ved at lave projekter i fællesskab. Alene i Skanderborg Forsyning er der sparet 285 millioner kroner.

Climate Planet står på havnen i Aarhus og skal rundt til 24 europæiske byer. Foto: Ib Salomon

Skanderborg Forsyning deltager i et stort midtjysk klima-projekt, og tal fra dette projekt viser, at det giver rigtig god økonomisk mening at se klimatilpasning som en samlet indsats.

Skanderborg Forsyning har ved at lave klimatilpasning i partnerskab med blandt andet andre kommuner skåret 72 procent af de omkostninger, der ville have været ved projekterne, hvis de var gennemført ved hjælp af traditionelle metoder, skriver dk.nyt.

Det svarer til en besparelse på 285 millioner kroner alene i Skanderborg Forsyning, og det er godt nyt for de 31 midt- og nordjyske partnere, der siden januar har arbejdet sammen om netop klimatilpasning i projektet Coast to Coast Climate Challenge under ledelse af Region Midtjylland.

Et solidt forspring
Målet er at udvikle modeller, der beskytter midtjyske værdier og samtidig udbrede de danske løsninger til resten af Europa. Det er på anlægsomkostningerne i forbindelse med realisering af de mange løsninger i projektforløbet, at partnerskabet kan opnå de store besparelser.

- Med Coast to Coast Climate Challenge har vi en unik mulighed for at give Midtjylland og Danmark et solidt forspring i forhold til klimaforandringerne ved at samle offentlige aktører, videninstitutioner og private virksomheder, siger projektleder i Coast to Coast Climate Challenge, Dorthe Selmer til dk.nyt.

Coast Climate Challenge er et seks-årigt klimatilpasningsprojekt, der løber til 2022 og ledes af Region Midtjylland.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: