Få et gensyn med årets klikbaskere

‘Kritiske journalister får mundkurv på’ topper på listen over årets mest læste artikler på OrganicToday.dk. Vi løfter sløret for læsernes fem favoritter i 2012.

 

Knap ni måneder efter lanceringen kan OrganicToday.dk tilbyde læserne 1.100 artikler at vælge imellem. Vi bringer danske og internationale nyheder om klima, natur og miljø, og over 25 nye artikler kommer til hver uge.  Før 2012 bliver til 2013 gør vi status og afslører, hvilke artikler der blev årets klikbaskere:

 

Kritiske journalister får mundkurv på topper som årets mest læste. Det er historien om de åbenbart lidt for åbenmundede journalister Kjeld Hansen og redaktør Nils Mulvad fra Aabenhedstinget.dk, som blev meldt til politiet for at afsløre navne og adresser på en halv snes af de flere hundrede (?) svinefabrikker, der er inficeret med de livstruende MRSA-bakterier.

De to herrer har forgæves  søgt aktindsigt for at grave nye informationer frem i den betændte sag, men risikerer nu i stedet både bødestraf og op til et halvt år i spjældet for deres samfundsgavnlige oplysningsvirksomhed, mens embedslæger og andre højt placerede i det danske sundhedssystem fortsat  nægter at gribe ind eller blot at udlevere oplysninger om, hvor slemt det i virkeligheden står til derude i de danske svinestalde.

Humlebrygger rykker til Humlebæk er nummer to på listen. En hyggelig historie om den økologiske ølbrygger Per Kølster, som gennem mere end tre årtier har gjort sig bemærket med sine mange og alsidige aktiviteter på den økologiske scene. Artiklen blev til, da han for knap et år siden efter en skilsmisse rykkede teltpælene op lejede sig ind hos Årstiderne på Krogerup Avlsgård i Humlebæk.  Artiklen bliver ved med at generere nye læsere og rangerer højt, når man googler på Per Kølster.

Brøndforgifterne ødelægger landbrugets image. Nummer tre på listen er et kapitel af Kjeld Hansens bog Bondefangeri. Den prisvindende natur- og miljøjournalist har adskillige vægtige bøger at vise frem. Bondefangeri er lille tynd bog med korte kapitler, som næsten alle har været bragt som kronikker i danske aviser. Dog ikke Brøndforgifterne…, som for første gang blev offentligjort på OrganicToday.dk. Bogen og kapitlet er en besk kommentar til det industrialiserede landbrug, som forvalter to tredjedele af den danske natur, hvert år indkasserer over seks-syv milliarder kroner i landbrugsstøtte, men alligevel kræver kompensation for ikke at sprøjte tæt på drikkevandsboringer.

Brølende løver tigger om forlig er endnu en kommentar fra Kjeld Hansen. Som sædvanlig i veloplagt stil. Denne gang er det landmændene i organisationen med det sælsomme navn Bæredygtigt Landbrug, der er målet for Kjeld Hansens spidse og spydige pen.

Som rosinen i pølseenden på en femteplads kommer vores egen historie: Grønne nyheder på nettet hver dag. Den fortæller om lanceringen af OrganicToday.dk og blev udsendt som en pressemeddelelse en dag før, vi 10. april officielt gik i luften med OrganicToday.dk.

Blive venner med OrganicToday på facebook

Vi ønsker alle et godt og grønt nytår!

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: