Eva Kjer vil have mere styr på vores slik

SLIK – Miljø- og fødevareministeren intensiverer kontrollen med fødevaresvindel og dårlig hygiejne med bland-selv slik.

Ministeren vil have mere tjek på de hygiejniske forhold, når vi køber slik. Foto: Colourbox

Midt i sit livs værste politiske krise sætter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu målrettet ind for at komme uhygiejniske forhold i butikker med bland-selv-slik til livs.

Samtidig undersøger hun mulighederne for en tværgående task force, som skal komme fødevaresvindlen med de søde sager til livs, så forbrugerne kan købe slik uden at være bekymrede for, om slikket er blevet ompakket, eller opbevaret og solgt under uhygiejniske forhold.

- Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig. Fødevarerejseholdet fortsætter jagten mod svindlerne og de uhumske lagre, og derudover har jeg bedt Fødevarestyrelsen undersøge, om vi kan etablere en tværgående task force mellem myndighederne, som skal kigge på fødevaresvindel generelt, erklærer ministeren.

Mange sanktioner
I 2014 og 2015 gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold henholdsvis ca. 100 og 200 kontroller af butikker og grossister med bland-selv-slik udover den almindelige fødevarekontrol. 80 procent af kontrollerne i 2014 og 66 procent af kontrollerne i 2015 førte til sanktioner i form af indskærpelser, påbud og bøder – primært vedrørende sporbarhed.

- Som forbruger kan det være svært at gennemskue, om slikkets vej til slikposen har været under de rigtige forhold. Forbrugerne skal informeres om gode tommelfingerregler, så de er klædt på til at forholde sig kritisk til lidt for gode tilbud, siger Eva Kjer Hansen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: