Sundt slik og søde sager i Køln

SØDE SAGER – Stor interesse for danske high end-produkter på den internationale fødevaremesse ISM i Køln.

Chokoladefabrikken Økoladen fra Vordingborg er en af de danske virksomheder, som er med på sødevaremessen i Køln.

- Det går supergodt. Vi er et kun to år gammelt firma. Det er første år, vi er med hernede, og jeg må sige, at vi virkelig er blevet positivt overraskede.

På tredjedagen af årets internationale sødevaremesse ISM i Køln kan Kristian Them Hansen fra gourmet-vingummiproducenten Wally and Whiz næsten ikke få armene ned.

Firmaet har fået henvendelser fra de fem største og vigtigste distributører inden for high end kategorien i Tyskland.

- Vi har allerede lukket tre mindre handler, og vi er blevet kontaktet af distributører fra lande kloden rundt – fra Asien, Europa, Australien, Nord- og Sydamerika. Det er ret fedt, siger Wallys and Whiz’s stifter og direktør.

Kristian Them Hansen forventer at komme hjem fra den fire dage lange fagmesse med over 300 leads, som det sjællandske firma vil følge op på.

Dansk fællesstand
Wally and Whiz er en af de ni danske virksomheder, der har deltaget i en dansk fællesstand, arrangeret af DI Fødevarer og Bio aus Dänemark.

En anden high end-producent på standen er chokolade- og honningkagevirksomheden Xocolatl/Lentz, der har bestyrelsesformand Gynther Kohls i spidsen for tre udsendte til Køln. Også han er godt tilfreds.

- Det er absolut pengene og tiden værd at tage herned. Det er jo verdens største sødevaremesse, og vil man noget med eksport, skal man tage herned nogle år i træk, forklarer Gynter Kohls.

Kontakter til indkøbere
For ham drejer de fire dage på ISM sig om at få kontakter til indkøbere fra kæder og butikker, der er villige til at betale for høj kvalitet. Det er lykkedes.

- Vi har fået en hel del interessante kontakter. Nu skal vi hjem og arbejde videre med, hvordan vores produkter og emballage kan passe til deres brands, fortæller han.

For Bio aus Dänemarks projektleder Malene Aaris er det niende år i træk, at turen går til Køln, når ISM slår dørene op.

- Messen er rigtig god i år. Søndagen, som er åbningsdag, var der flere besøgende, end der plejer, og alligevel har der som sædvanligt været trængsel de næste dage.

Sunde snacks og high end
- Det er også interessant at se, at der i år bliver udstillet mange sunde snacks og high end produkter. Sødevarer er ikke længere kun slik og glitter, men også gourmetprodukter og små mellemmåltider, som man kan nyde på farten, siger den erfarne ISM-deltager.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: