Eva Kjer beskyldes for manipulation

EVA KJER – Det er ikke første gang, at regeringen har tvunget data og synspunkter fra landbrugets lobbyorganisationer ind i regnestykker foretaget af vores videninstitutioner. Det nærmer sig manipulation, siger tidligere miljøminister Ida Auken.

Tidligere miljøminister Ida Auken: Det nærmer sig manipulation.

Afsløringen af, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er i lommen på den yderligtgående lobbyorganisation Bæredygtigt Landbrug og ifølge Socialdemokraternes fødevareordfører Simon Kollerup er landbrugets marionetdukke, har bragt ministeren ud i et politisk stormvejr.

- Jeg synes, det er dybt alvorligt, at Miljøministeren ikke kan adskille politik og faglighed. Hvordan skal befolkningen til sidst tro på de oplysninger, de får fra miljømyndighederne i Danmark, hvis det kan vise sig, at faglige indsigter er blevet ændret af politiske interesser, spørger tidligere miljøminister Ida Auken.

- En ting er at man kan være politisk uenig i, hvor godt miljøet skal have det i Danmark. Det er en ærlig sag, at Venstre, og Miljøministeren er stort set ligeglad med det danske vand i fjorde, åer og vandløb samt ikke giver fem flade for beskyttelsen af vores grundvand. Men at rode politik ind i fagligheden og forsøge at få tingene til at se bedre ud end de er – det er ikke i orden. Det er derfor vi skal have en uafhængig forskning og faglighed i Danmark, understreger Ida Auken.

Ikke første gang
Ifølge hende er det ikke første gang, at regeringen har tvunget data og synspunkter fra landbrugets lobbyorganisationer ind i regnestykker foretaget af vores videninstitutioner.

- Det nærmer sig manipulation og jeg er meget overrasket over, at det kommer fra mit gamle ministerium. Derfor kan jeg kun se det som et klart udtryk for, hvad den nuværende miljøminister beslutter. Det slider dybt på troværdigheden hos Miljøministeren, at der kommer flere og flere af denne her slags afsløringer, skriver Ida Auken på facebook.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: