Esben Lunde Larsen går af i morgen

LANDBRUG – Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har besluttet ikke at genopstille til Folketingsvalget og fratræder i morgen sin ministerpost.

Esben Lunde Larsen på charmeoffensiv med en gris i favnen omgivet af rullende tv-kameraer. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

Esben Lunde Larsen stopper som minister og forlader dansk politik ved næste folketingsvalg. Det har han meddelt statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har besluttet ikke at genopstille til Folketinget ved næste folketingsvalg. Jeg har derfor meddelt statsministeren, at jeg stiller min ministerpost til rådighed, så statsministeren kan sætte det hold, som skal føre Venstre – og regeringen – til sejr ved næste folketingsvalg, skriver han i en pressemeddelelse.

Esben Lunde Larsen udtræder derfor nu af regeringen og fortsætter som medlem af Folketinget frem til næste valg.

- Jeg vil gerne sende en varm tak til statsministeren og mine kollegaer i regeringen samt ordførere og MF’ere for det tillidsfulde samarbejde. Det har været et enormt privilegium, og jeg har sat stor pris på det, siger Esben Lunde Larsen.

- I de forløbne tre år har jeg som først uddannelses- og forskningsminister og senest miljø- og fødevareminister været med til at gennemføre mange liberale mærkesager, og jeg har arbejdet med sektorer, erhverv og dagsordener, som jeg betragter som de vigtigste i Danmark, skriver han.

LÆS OGSÅ: Lettelse over Esben Lundes afgang

Venstre-bagland
- Også en varm og hjertelig tak til mit fantastiske Venstre-bagland i Ringkøbing-Skjern Kredsen og de tusindvis af vælgere, som ved fire valg i træk har vist mig deres tillid og stemt personligt på mig. Der er næsten ikke noget større i det politiske liv, end når man mærker den hjertelige opbakning og varme, som mit V-bagland og mine vælgere har vist mig, uanset hvor jeg er kommet i Midt- og Vestjylland. Det samme gælder naturligvis min familie, som jeg altid har haft i ryggen, hedder det videre.

Endelig benytter den nu snart forhenværende minister til at rette  en stor tak til sine medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet.

- Jeg har den allerdybeste respekt for jeres kvaliteter, faglighed, gode humør og arbejdsindsats. Vi har gennemført en lang række sager sammen, og jeg har nydt min tid som kollega og samarbejdspartner med jer særdeles meget. Jeg vil savne hverdagen og de mange ting, vi har delt med hinanden.

FAKTA: Esben Lunde Larsen

Født 14. november 1978 i Skjern

Kandidat for Venstre i Ringkøbingkredsen siden 2008

Uddannelse:

2013: ErhvervsPhD, Københavns Universitet og Grundtvigsk Forum
2008: Cand.theol., Københavns Universitet

Erhverv:

2006-2013: Medlem af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune
2009-2013: Viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune
2001-2007: Politisk medarbejder, Venstres folketingsgruppe, Christiansborg
1998-1999: Efterskolelærer, Sædding Efterskole

Parlamentarisk karriere:

Fra 28. juni 2015 – 29. februar 2016: Uddannelses- og forskningsminister

2012-2015: Uddannelses- og forskningsordfører
2011-2013: SU-ordfører

2013-2015: Medlem af Europaudvalget og Miljøudvalget
2011-2015: Medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Udvalget for Landdistrikter og Øer

2011-2015: Medlem af bestyrelsen for Venstres folketingsgruppe

Medlemsperiode i Folketinget:

Fra 15. september 2011: Folketingsmedlem for Venstre i Vestjyllands Storkreds.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

 

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: