Danske økologer har travlt på BioFach

ØKOLOGI – Den økologiske fagmesse BioFach i Nürnberg, Tyskland, er et fantastisk udstillingsvindue for dansk økologi, mener Thise-mand med 20 års erfaring på messen.

Der bliver holdt mange møder med nuværende og potentielle kunder på BioFach, frem til messen slutter lørdag.

Det går heftigt for sig i messehallerne i Nürnberg, Tyskland, i disse dage, skriver Bio aus Dänemark i en pressemeddelelse. 

Onsdag åbnede 2017-udgaven af den internationale økologiske fagmesse BioFach, og inden messen lukker lørdag, forventes omkring 48.000 indkøbere og andre gæster at have defileret igennem de otte haller.

Af de 2.785 udstillere er 54 danske virksomheder, som er samlet på en fælles stand organiseret af netværket Bio aus Dänemark og Økologisk Landsforening. Og de har travlt, danskerne dernede.

- BioFach er et fantastisk udstillingsvindue for os, siger Mogens Poulsen, seniorrådgiver og udviklingschef på Thise Mejeri i en kort pause mellem to kundesamtaler.

Super effektivt
I 20 år i træk har Thise Mejeri været til stede på BioFach, og ifølge Mogens Poulsen betyder den årlige tur til Nürnberg rigtig meget for mejeriets eksport.

- Også logistisk set er BioFach super effektiv. Vi kan sætte en række møder op med nuværende og nye kunder lige efter hinanden det samme sted, så vi slipper for at køre rundt i Europa for at møde dem, siger Mogens Poulsen.

Udover de på forhånd planlagte møder er der også mulighed for at træffe nye potentielle kunder på selve messen.

- I den forbindelse betyder placeringen rigtig meget, og i år har vi fået den nok bedste placering nogensinde. Vi står lige ved indgangen til hal 5, hvor det myldrer ind med mennesker, fortæller Mogens Poulsen.

Kaffefirma med for fjerde gang
Det økologiske kaffefirma Grower’s Cup er i år på BioFach for fjerde gang og har kun gode erfaringer fra Nürnberg.

- En tredjedel af vores omsætning er eksport, og det kommer af kontakter, vi har fået her på messen. Også i år ser det rigtig positivt ud i forhold til at få kontakt til nye potentielle kunder, siger senior sales manager Jens Gundtoft.

Bio aus Dänemark siden 2000
Netværket Bio aus Dänemark har været med på BioFach siden år 2000, og ud fra de mange erfaringer er netværkets administrator Malene Aaris enig i, at messen har enorm betydning for eksportarbejdet.

- Men de danske deltagere er også gode til at bruge BioFach til at netværke indbyrdes. Der foregår meget handel imellem dem, og de deler erfaringer og viden med hinanden, forklarer hun.

Møder med indkøbere fra Dubai
Helene Birk, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, glæder sig også over den megen aktivitet på messen.

- Blandt andet har vi planlagt mange møder mellem danske virksomheder og indkøbere fra Sverige, Tyskland, Holland, Dubai og England, fortæller hun.

På åbningsdagen blev de danske deltagere bakket op af fødevareminister Esben Lunde Larsen. Han besøgte den danske fællesstand og deltog i den officielle åbning.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: