Ellemann inviterer på tur langs omstridt vildsvinehegn

LANDBRUG – Pressen er inviteret med, når miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann mandag inspicerer det omstridte vildsvinehegn, som skyder op langs grænsen til Tyskland.

Jakob Ellemann-Jensen vil inspicere, hvordan arbejdet skrider frem med det 80 millioner kroner dyre vildsvinehegn. Ifølge ministerens svar til Folketingets Milø- og Fødevareudvalg hviler de faglige argumenter på et solidt grundlag af »anekdotisk viden fra pensionerede dyrlæger«. Klip fra DR TV: Ugen plus det løse med Huxi Bach

Mens USA’s præsident Donald Trump har set sig nødsaget til at erklære USA i undtagelsestilstand for at skaffe de mange milliarder, det koster at bygge en mur langs grænsen til Mexico, er det gået langt lettere i Danmark, hvor det såkaldte vildsvinehegn langs grænsen til Tyskland skyder op i rekordfart.

Hegnet koster skatteyderne 80 millioner kroner og skal holde Danmark fri af afrikansk svinepest. I Danmark er finansieringen vedtaget på demokratisk vis af et flertal i Folketinget.

Turen går forbi vildsvinehegnet, når miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mandag den 18. februar er i det sønderjyske sammen med ministerkollegaen Ellen Trane Nørby.

LÆS OGSÅ: Der skal være huller til smådyr i vildsvinehegnet

Anekdotisk viden fra pensionerede dyrlæger
Arbejdet med at opsætte et vildsvinehegn langs den dansk/tyske grænse startede i slutningen af januar 2019. Som komikeren og tv-værten Huxi Bach forleden ganske rigtigt gjorde opmærksom på i »Ugen plus det løse«, baserer det faglige og saglige grundlag for det 80 millioner kroner dyre vildsvinehegn sig på »anekdotisk viden fra pensionerede dyrlæger«.

På mandag 2019 vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sammen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby inspicere, hvordan arbejdet skrider frem.

Her vil der også blive lejlighed til at høre mere om den intensiverede jagt på vildsvin i Sønderjylland, og hvem ved, måske har Ellemann nye anekdoter med til de nyhedshungrende pressefolk.

Pressen er nemlig velkommen, skriver ministeren i en venlig invitation.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: