Elbiler har udsigt til parkerings-rabat

ELBILER – En række af landets største kommuner melder sig klar til at indføre billigere parkering for el- og hybridbiler, når et nyt lovgrundlag falder endeligt på plads.

En række store byer er på vej med favorable parkeringstilbud til ejerne af elbiler.

-Jeg synes, at det er et fremragende forslag. Og jeg er ret overbevist om, at Aalborg Kommune vil benytte sig af det, hvis det bliver vedtaget. Vi vil gerne fremme bæredygtig transport, og en af måderne er ved at give fordele for eksempelvis elbiler og delebiler, siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til Altinget.

Også fra hovedstaden er man klar til at gøre det billigere for de grønne løsninger.

-Et bredt flertal på Rådhuset har hele tiden sagt, at vi gerne vil ind at se på de her muligheder. Det er vigtigt, at vi får givet et incitament til, at folk køber en elbil frem for en fossil bil. Det betyder mindre luftforurening, og at vi bedre kan leve op til vores klimamål, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) til Altinget.

Midlet er en ny såkaldt vejlov, som Folketinget i disse uger behandler et forslag til. Et af elementerne er at give kommunerne mulighed for at differentiere deres P-afgifter.

Begejstring i Dansk Elbil Alliance
Dansk Elbil Alliance er begejstret for kommunernes opbakning, der er et velkomment bidrag til at skubbe omstillingen i gang.

-Jeg glæder mig over, at kommunerne er positive over for at benytte sig af den her mulighed. Det er vigtigt, at der kommer nogle åbenlyse fordele for elbilen, når vi er i en periode, hvor vi bygger markedet op. Det vil få flere til at vælge elbilen, siger branchechef Lærke Flader til Altinget.

-Jeg ser gratis parkering som et vigtigt skridt på vejen til det store gennembrud. Vi ved fra Norge, at det er et vigtigt virkemiddel, fordi det er en meget synlig fordel, fortsætter hun.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: