Elbiler billigere end benzinbiler

ELBILER – Elbiler er nu billigere for kommunerne end benzinbiler, og København har planer om at fordoble antallet.

Det koster nu det samme at lease elbiler som benzinbiler, men elbilen bruger typisk kun for 500 kroner brændstof, mens benzinbilen sluger for 1.500 kroner.

Elbiler har længe haft ry for at være for dyre, men efter et par års indkøring i Københavns Kommunes bilpark har kommunen haft held til at presse priserne ned, skriver Politiken.

Det koster nu det samme at lease elbiler som benzinbiler – 2.600 kroner om måneden – men elbilen bruger typisk kun for 500 kroner brændstof mod benzinbilens 1.500.

Det optimale valg
- Det er enormt opløftende, at elbilerne i dag er det optimale valg, selv hvis man ser det i et økonomisk perspektiv, siger Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i København til Politiken.

Han sigter derfor mod at mere end fordoble antallet af elbiler på under halvandet år; fra 124 i dag – mod 162 benzinbiler – til 251 inden udgangen af næste år.

Samtidig er København ved at indgå et indkøbssamarbejde om leasing eller køb af elbiler med andre kommuner og regioner for at holde priserne nede. Foreløbig har 12 meldt sig, blandt andet Region Hovedstaden og Horsens, Holbæk og Herlev.

Måske gratis parkering
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen vil nu undersøge, om staten også med fordel kan skifte til leasede elbiler. Han gør dog opmærksom på, at staten oftere har større krav til rækkevidden end kommunerne.

Hvis lovgrundlaget åbner mulighed, har Københavns teknik- og miljøborgmester planer om at gøre det gratis eller i hvert fald meget billigere for brugere af elbiler at parkere.

- Jeg står parat til at sikre gratis parkering for elbiler, så snart lovgrundlaget er på plads, siger Morten Kabell til Politiken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: