Kina kan udløse dødsdom over fossilbilen

TRANSPORT – Kina er muligvis på vej med et forbud mod salg af benzin- og dieselbiler. Det kan udløse den endelige dødsdom over fossilbilerne.

Den daværende pave afprøver i 2014 komforten i en ny el-bil. Foto: L'osservatore romano

Kina er muligvis på vej med et forbud mod salg af benzin/dieselbiler. Det skriver netmediet electrek.co, som følger udviklingen inden for grøn transport og produktionen af elektriske biler.

- Det vil vende alt på hovedet blandt andet fordi, Kina er verdens største bilmarked, og de er meget trætte af deres udfordringer med smog, lyder vurderingen fra facebook-siden Elbiler i Danmark.

- I forvejen skal alle producenter fra 2018 have en andel på otte procent af deres salg som ladbare biler, og det stiger til 12 procent i 2020. Flere producenter har travlt med at introducere nye elbiler i Kina fra om ganske få måneder, skriver Elbiler i Danmark.

Flere europæiske lande på vej
Ifølge det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg har en højtstående kinesisk embedsmand bekræftet, at Kina seriøst overvejer at fastlægge en deadline for yderligere produktion af benzin- og dieselbaserede biler.

Andre europæiske lande som Frankrig, Storbritannien, Norge og senest Skotland er kommet med officielle udmeldinger om en deadline for fossilbilerne, der synes at komme til at ligge mellem 2025 og 2040.

Volvo meddelte for få måneder siden, at den tidligere svensk-ejede bilproducent som den første store blandt bilfabrikanterne vil udfase produktionen af benzin – og dieselbiler fra 2020 og herefter satse 100 procent på el- og brintbiler.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: