Dræbte får obduceret – fund peger på ulv

Alt tyder på at det var en ulv, der forleden tre nætter i træk angreb en fåreflok i Midtjylland. Det siger seniorforsker Tim Kåre ved DTU Veterinærinstituttet, som efterfølgende har obduceret fårene.

Der blev taget prøver fra sårene på fårene. Hvis der skulle være spor af spyt fra rovdyret, kan det afgøre arten. (Foto: Mette Buck Jensen/DTU Veterinærinstituttet )

- Obduktionen af fårene viste, at de alle tre var blevet bidt i nakken med stor kraft, og der var tydelige aftryk af nogle store hjørnetænder, så alt tyder på, at det er et meget stort rovdyr som en ulv, der har angrebet dem, fortæller Tim Kåre.

- Vi har taget prøver fra sårene på alle tre får i håb om at finde spyt fra rovdyret, så det ved hjælp af DNA-analyser kan bekræftes, at der er tale om en ulv, siger han.

På vædderlammet fra det første angreb var der klare tegn på, at det angribende dyr efterfølgende har spist af ryggen på lammet. På de to andre får, der var fra de næste angreb, blev der desuden fundet tegn på, at ræve og måske andre dyr efterfølgende har spist af de døde eller døende får.

Tim Kåre venter svar på DNA-analyserne inden for en måneds tid.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: