DR1 besøger fem byhaver

BYHAVER – I aften og fire mandage frem besøger DR1 fem forskellige byhaver i den nye programserie »Dyrk, høst, spis«.

DR1 indleder i aften en ny serie om byhaver, hvor du kan hente tips og inspiration. Foto: Metronome

Byhaver er de seneste år skudt op i de danske byer – i parker, på tage og på tomme grunde. Kokken Thomas Herman og bybonden Marie Hertz vil sommeren igennem på DR1 give tips og tricks til, hvordan man kan dyrke grøntsager i sin egen lille byhave.

I fem programmer besøger de fem forskellige byhaver, hvor både Thomas og seeren får tips, tricks og inspiration til at dyrke egne grøntsager midt i byen. Målet med selvforsyningen er selvfølgelig dejlig mad, som Thomas Herman tilbereder i løbet af programmet.

I første program, der bliver sendt i aften klokken 20.30, besøger Herman og Hertz et Danmarks første tagfarm med en mark fuld af grøntsager midt på Østerbro. Her vil Marie lære ham at dyrke kartofler i en spand, og hvordan han kan høste sine egne svampe fra kaffegrums.

Fra altan til køkkenhave
I seriens tredje program forvandler Marie Hertz en altan til en køkkenhave og viser, hvordan alle kroge kan bruges til at dyrke grøntsager, og hvordan man selv kan lave sine altankasser af uld.

Thomas Herman lærer mere om at dyrke i byen, og en af opgaverne bliver at forvandle sodavandsflasker til bede, man kan hænge i vinduet. I køkkenet skal han lave en vegetarmenu, hvor peberfrugt skal spille sammen med jordbær i desserten.

Danmarks største byhave
I seriens fjerde program, der bliver sendt 27. juli, besøger Herman og Hertz Danmarks største byhave ved Aarhus Havn, hvor flere hundrede århusianere dyrker deres egne grønsager.

De to værter for lov at stjæle fra bedene og møder nogle af havens dyrkere. Marie står også over for sin hidtil største opgave, når hun skal forvandle en gammel båd til et stort bed med strandurter. Thomas skal lære at lave et vertikalt bed af en europalle og lave aftensmad med alt godt fra havet og haven.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: