DLG solgte 30 procent mere økologisk foder

ØKOLOGI – DLG er på udkig efter nye økologiske planteavlere. Salget af økologisk korn og kraftfoder steg med næsten en tredjedel i 2016.

Grovvareselskabet DLG solgte næsten 30 procent mere økologisk foder i 2016. Foto: DLG

Efterspørgslen på foder til økologiske malkekøer, svin og høns er steget med næsten 30 procent alene i 2016. Det viser nye tal fra DLG, der er Danmarks største producent af økologisk korn og kraftfoder.

Efterspørgslen er så markant, at DLG allerede nu begynder at tale om »begyndende mangel« på danskproducerede økologiske varer. Det sker på trods af, at 1.132 landmænd har søgt om at udvide deres areal i 2016. Heraf var 450 helt nye økologer.

30.000 tons afgrøder ekstra
- Fortsætter den nuværende efterspørgsel fra landbruget på økologisk foder fra DLG, skal der omlægges arealer svarende til 30.000 tons afgrøder i 2017, siger Henrik Kløve, chef for økologi hos DLG.

- Vores største udfordringer er at skaffe nok råvarer og korn til den stigende efterspørgsel på økologiske varer, og derfor er vi i høj grad interesseret i at komme i kontakt med flere økologiske planteavlere, siger han.

Vokser markant
Den økologiske fødevareproduktion er i dag i rivende udvikling. Danmark har den største økologi-markedsandel i verden, og salget af økologiske fødevarer er vokset markant i landets supermarkeder. Det er især økologiske mejeriprodukter, æg, havregryn og mel, som fylder mest i indkøbskurven, men også økologisk frugt og grønt er populært hos forbrugerne.

DLG offentliggør en samlet status på økologi, en ny strategi og resten af årsrapporten i morgen, tirsdag. Det sker på Axelborg i København.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: