Demonstation mod skifergas

På onsdag bliver der demonstration mod skifergas. Foto: Skifergas Nej Tak

SKIFERGAS – På onsdag 27. august er der demonstration mod skifergas.

Demonstrationen foregår i København og begynder ved Fredsvagten ved Christiansborg, hvor en repræsentant fra Danmarks Naturfredningsforening skal holde tale.

Næste stop bliver Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. Her bliver der taler af både det nye grønne parti, Alternativet og NOAH, Friends of The Earth.

Demonstration gør også ophold foran Miljøministeriet, hvor Terjei Haaland fra Greenpeace taler. Sidste stop bliver ved Total E&P’s kontor i Nyhavn, hvor Carsten Cederholm fra Netværk til oplysning om skifergas holder tale.

Demonstration er arrangeret af Skifergas Nej Tak og Total Protest, protestlejren mod skifergas i Vendsyssel.

Støtte-demonstration
Demonstrationen er en støtte-demonstration til en demonstration, der finder sted samme dag ved Frederikshavns Kommune, når byrådet skal genbehandle en tilladelse om indvindng af grundvand til prøveboring ved Borepladsen Vendsyssel 1, Ovnstrupvej 6, Brønden i Dybvad.

Tilladelsen blev underkendt med opsættende virkning af Natur- og Miljøklagenævnet.  Men Total E & P valgte alligevel at fortsætte anlægsarbejdet, selv om klagefristen ikke var udløbet. Derfor besluttede lokale kræfter i Nordjylland at oprette en protestlejr mod Total på en af nabogrundende til borepladsen.

Siden oprettelsen af Total Protest, som protestlejren hedder, er der igangsat daglig demonstration med fællessang og ugentlige filmfremvisninger med oplysningsfilm om skifergas.

Læs om demonstrationen på facebook

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: