Kæmp for et bedre klima på søndag

KLIMA – Connie Hedegaard er hovedtaler ved en stor klimademonstration i København på søndag. Også i Aarhus, Vejle og i byer verden over vil hundrede tusinder af mennesker demonstrere mod de ødelæggende klimaforandringer og for en grøn planet.

De globale klimademonstrationerne i 2014 var koordineret af Avaaz.com og blev de største nogensinde. Foto: Avaaz.com

Verden over er der planlagt store demonstrationer for et bedre klima. Også i flere danske byer er der planlagt klimademonstrationer.

I København begynder marchen klokken 13 på Den Røde Plads på Nørrebro og når til Christiansborg Slotsplads klokken 15. Her taler blandt andre Connie Hedegaard, tidligere EU-Kommissær og klimaminister i Fogh-regeringen.

Også Aarhus, Vejle, Aalborg, Esbjerg, Herning, Viborg og Sønderborg er blandt de mange byer verden over, der deltager i den globale aktionsdag mod klimaforandringer og for en bæredygtig grøn planet.

Aarhus og Vejle
I Aarhus mødes demonstranterne klokken 15:30 ved Domkirken på Store Torv, og klokken 17 ankommer demonstrationstoget til Rådhuspladsen, hvor Jens Joel, energi- og klimaordfører for Socialdemokraterne er blandt talerne.

I Vejle mødes man ved Banegårdspladsen klokken 13. Ruten går via Borgvold, Økolariet og gågaden til Byparken, hvor der afsluttes med taler.

Dårligt signal
I København er Det Økologiske Råd blandt de mere end 20 organisationer, der er gået sammen om at arrangere den store klimademonstration.

Klima og miljø bløder i næste års finanslov. Regeringen har valgt at slække på ambitionerne netop nu, hvor det virkelig gælder. Tue Damsø, der er Formand for Det Økologiske Råd, kan ikke forestille sig en værre timing.

- Vi sender et utroligt dårligt og demotiverende signal til resten af verden lige op til klimatopmødet i Paris. Tidligere har andre lande set op til Danmark på klima- og energiområdet, men nu vælger vores regering demonstrativt at gå baglæns. Vi burde gå i front og vise vejen. Og så vil forringelserne i finansloven for 2016 uden tvivl skade vores eget miljø men bestemt også erhverv og økonomi, siger han.

Kræver handling her og nu
Derfor opfordrer Det Økologiske Råd og de øvrige NGO’er så mange som muligt til at gå med i klimamarchen på søndag.

- Ved at troppe op til klimamarch viser vi, at vi tager klimaforandringer alvorligt og kræver handling globalt nu og her. Der Økologiske Råd deltager i demonstrationen, og vi håber og tror, at mange andre også trodser kulden og gør det samme, siger Christian Ege, der er sekretariatsleder i Det Økologiske Råd.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: