De konservative fælder Eva Kjer

GYLLEGATE – De konservative har mistet tilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og er efter alt at dømme parat til at drage konsekvenser.

De konservative har mistet tilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Eva Kjer Hansens ministerpost hænger i en tynd tråd efter dagens eksperthøring og efterfølgende samråd i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, og det er nu kun et spørgsmål om tid, før de konservative beslutter sig for at sparker ministertaburetten væk under den kontroversielle minister, der beskyldes for at vildlede Folketinget.

- Ministeren har ikke gjort det nemmere for sig selv. Vi meddeler senere, hvordan vi vil forholde os til det her, sagde den konservative fødevareordfører Rasmus Jarlov efter dagens samråd om landbrugspakken.

De konservative holder i øjeblikket møde bag lukkede døre for at drøfte, hvilke konsekvenser det skal have for ministerens videre politisk liv, at hun ifølge eksperter og opposition har vildledt Folketinget ved at videregive forkerte oplysninger om regeringens landbrugspakke.

Netop nu har den konservative pressechef indkaldt til pressemøde klokken 20. Det kan meget vel betyde, at de konservative nu er blevet enige om at udtrykke mistillid til Eva Kjer hansen, vurderer politiske iagttagere.

- Ministeren svarede slet ikke på mit spørgsmål. Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode, skriver den konservative miljøordfører Mette Abildgaard på twitter.

- Eva Kjer Hansen havde chancen for at indrømme, at der var pyntet på tallene i landbrugspakken – dumstædighed koster hende taburetten, skriver Gitte Seeberg, der er chef for WWF Verdensnaturfonden og tidligere konservativ folketingsmedlem.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: