Hver anden vælger: Gå nu af Eva Kjer!

GYLLEGATE – Halvdelen af befolkningen mener, at Eva Kjer Hansen skal gå af og ikke kan blive siddende som miljø- og fødevareminister med et flertal i Folketinget bag sig, viser ny meningsmåling.

Eva Kjer Hansen har valgt ikke at trække sig, selv om et flertal i Folketinget har udtrykt mistillid til hende som miljø- og fødevareminister.

Næsten halvdelen af den danske befolkning mener, Eva Kjer Hansen bør gå af som miljø- og fødevareminister. Det viser en ny Megafon-undersøgelse foretaget for TV 2 og Politiken.

Det mener 48 procent af danskerne ifølge en Megafon-undersøgelse. 31 procent mener, hun bør blive på posten, mens 22 procent svarer ‘ved ikke’.

Megafon-undersøgelsen omfatter 1089 personer.

Grundlovens paragraf 15 stk. 1 siger, at »Ingen minister kan forblive i sit embede, efter at folketinget har udtrykt mistillid til ham.«

Løkke spiller højt spil
Megafon-undersøgelsen viser også, at statsminister Lars Løkke Rasmussen spiller højt spil, når han truer med at udskrive valg, fordi han ikke vil fyre sin minister, selv om hun har et folketingsflertal imod sig.

Men ifølge meningsmålingen står Lars Løkke, Eva Kjer og resten af partiet til at indkassere en sviende vælgerlussing, hvis valget kommer nu.

Det er tilsyneladende dramaet om landbrugspakken og Eva Kjers åbenlyse modstand mod at rette selv den mindste fejl, der er årsagen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: