Dansk Fokeparti vil satse på skifergas

Kristian Thulesen Dahl håber, at udvindingen af skifergas kan skabe nye jobs i landdistrikterne. Foto. Dansk Folkeparti

SKIFERGAS – Udvinding af skifergas kan give store indtægter og mange nye arbejdspladser. Selvfølgelig skal det ske på en miljømæssig forsvarlig måde, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Der er store muligheder i udvinding af skifergas i Danmark. Både hvis vi tænker på, at vi skal være selvforsynende med energi, men også i forhold til de store indtægter og nye arbejdspladser, som udvinding af skifergas kan give os.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, som på partiets årsmøde i Herning lægger op til et dansk skifergaseventyr.

- Vi skal tænke nyt og handle resolut på de områder, hvor der kan være store gevinster at hente. Her tænker jeg for eksempel på udvinding af skifergas, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer:

- Selvfølgelig skal vi sikre, at det kommer til at ske under miljømæssigt forsvarlige forhold, så de borgere, der bor tæt på udvindingen, kan føle sig trygge, det siger sig selv. Men derfor kan vi jo godt se på, om der er muligheder for at sætte lidt mere fart på processen, siger han ifølge Ritzau.

Risikoen ved at udvinde skifergas
På Christiansborg har alle partier minus Enhedslisten afvist at forbyde efterforskning og udvinding af skifergas. Enhedslisten er bekymret for grundvandet og for øget CO2-udslip ved udvinding af skifergas.

Eksperter og miljøforkæmpere er uenige om risikoen ved udvindingen af skifergas. Flere miljøforkæmpere har kritiseret den såkaldte fracking-metode, der går ud på at sende væske ned i undergrunden under højt tryk, så skiferen slås i stykker, og gassen frigives.

Metoden kræver store mængder vand og kemikalier, og den bevirker ifølge modstanderne, at metangas og giftstoffer siver ud i grundvandet, skriver nyhedsbureauet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: