Børnene skal lære at spise svinekød

MAD – Svinekød er blevet en identitetsmarkør for mange politikere, som håber at høste stemmer ved det kommende kommunalvalg. Hvert tredje byrådsmedlem vil tvinge daginstitutioner til at servere skinke og frikadeller for børnene.

Hvert tredje byrådsmedlem i hovedstadsområdet vil tvinge daginstitutioner til at servere frikadeller og andre retter af svinekød. Foto: Colourbox

Der skal være leverpostej, rullepølse og andre former for svinekød på bordet, når vuggestuer og børnehaver serverer mad for børnene.

Det mener mere end hver tredje af de 365 kommunalpolitikere, der har svaret på en rundspørge, som DR har foretaget i hovedstadsområdet.

Dermed er er svinekødet tilsyneladende blevet en kulturel og politisk identitetsmarkør, som kan markere, at de er politisk korrekte.

Alle skal have muligheden
Selvom der i nogle børnehaver er mange børn, der ikke spiser svinekød, er det vigtigt at sikre, at børnene bliver præsenteret for det, mener Lars Thelander Bostrøm, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti i Frederikssund Kommune.

- Alle børn skal have muligheden for at spise svin i deres institution. Det er en af de mest almindelige danske råvarer, og der kan laves rigtig mange dejlige retter af svinekød, siger han til DR.

Udover at svinekødet er en væsentlig råvare i traditionel dansk madlavning, så har det også en større samfundsmæssig betydning, mener Lone Madsen, der er opstillet for Nye Borgerlige i Ballerup.

- Vi er et svineproducerende land og har en kæmpe eksport til hele verden, så selvfølgelig skal der serveres svin i daginstitutionerne. Jeg synes, det er vigtigt at sende et signal om, at svin er en del af dansk madkultur, siger hun til DR.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: