Dansk foie gras-kampagne skaber mediestorm i Frankrig

Det sidste supermarked i Danmark fjerner foie gras fra hylderne. Det har vakt opsigt i Frankrig.

MAD – Danmarks årelange kamp mod den franske delikatesse foie gras har skabt mediestorm i Frankrig, som producerer en stor del af verdens foie gras.

Foie Gras-industrien er allerede hårdt ramt, og da dyreværnsorganisationen Anima i går kunne meddele, at SuperBest som den sidste supermarkedskæde i Danmark indstiller salget og den sidste bastion dermed er faldet, gav det international genlyd.

Det store franske dagblad, Libération markerer det med en stor artikel. Ifølge avisen producerer Frankrig tre fjerdedele af al den foie gras, der spises på verdensplan.

Fej for jeres egen dør
De franske producenter mener ikke, de foretager sig noget uetisk, når de sondrefodrer deres ænder, rapporterer avisen, der lidt syrligt konstaterer, at fordømmelsen sker i et land, der er en af verdens største eksportører af svinekød.  Avisen peger også på, at en episode af tv-serien Borgen, som problematiserede dansk svineindustri og dyrevelfærd, udløste en debat om behandlingen af husdyr.

- Foie gras industrien er allerede hårdt ramt, men vi fortsætter arbejdet i Danmark og i vores internationale netværk for at stoppe denne grusomme dyremishandling en gang for alle, lyder kommentaren fra Anima, der høster frugten af adskillige års intensivt arbejde for at gøre opmærksom på de lidelser, produktionen medfører for dyrene.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: