Løgismose stopper salget af foie gras

Anima kan offentliggøre en rystende video og billeder af gæs, der tvangsfodres for at frembringe den efterspurgte franske delikatesse. Foto: Anima

DYREVELFÆRD – Dyremishandling hos fransk leverandør får Løgismose til at indstille salget af foie gras på Kong Hans.

Efter at det er kommet frem, at ænderne hos en fransk foie gras-producent lever under forhold, som dyrerettighedsforkæmpere betegner som ‘det værste, der nogensinde er set, er den danske koncern Løgismose nu holdt op med at sælge foie gras, skriver Jyllands-Posten.

- Selv om vi kun ganske få gange har fået leverancer fra den pågældende producent, så giver det ikke rigtig mening at gradbøje etikken på dette område, skriver Løgismose på restauranten Kong Hans’ hjemmeside.

Kong Hans, som er ejet af tv-kokken Thomas Rode, var allerede i sidste uge under kraftig beskydning af dyreværnsorganisationer for at sælge og servere foie gras.

Løgismose har hidtil leveret foie gras til en række restauranter, deriblandt altså Kong Hans, men den levering stopper nu.

- Vi tror grundlæggende på at dyrevelfærd og smag hænger sammen. Og den holdning tager vi nu konsekvensen af, så vi fremadrettet altså slet ikke handler med foie gras, lyder beskeden fra Løgismose, hvis andre delikatesseprodukter forbrugerne kender fra Netto-butikkerne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: