Brødrene Price stopper helt med foie gras

Brødrene Price vil ikke længere servere foie gras, så længe der kan stilles spørgsmålstegn ved etikken. Foto: Anima

FOIE GRAS – Der vil ikke blive serveret foie gras i vores restauranter ligesom der ikke vil blive promoveret foie gras på TV, så længe der kan stilles spørgsmålstegn ved etikken, siger de kendte Price-brødre.

Først var det Kong Hans Kælder, så var det SuperBest, og nu er det også Brødrene  Price. Siden debatten om tvangsfodring af ænder til foie gras for få måneder siden fik fornyet fokus, har supermarkeder og restauranter nærmest stået i kø for at fjerne den dyre og udskældte spise.

Anima har kontaktet en lang række virksomheder og kan nu offentliggøre “den foie gras fri liste”, som tæller over 50 virksomheder, der nægter at sælge foie gras.

Anima fik følgende kommentar ved henvendelse til Brødrene Price:

- Der vil ikke blive serveret foie gras i vores restauranter ligesom der ikke vil blive promoveret foie gras på TV, så længe der kan stilles spørgsmålstegn ved etikken.

Det er lige netop optagelser af ænder, der får stukket et langt metalrør ned i halsen og bliver pumpet fuld af en grødet blanding af majs og olie, der har fået debatten til at rulle igen.

Det er aldrig for sent at blive klogere
- Brødrene Prices afstandstagen til foie gras viser at det aldrig er for sent at blive klogere og tage et stærkt standpunkt for dyrene, siger kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning.

Han henviser til et program i 2010, da brødrene Price lavede foie gras for snurrende kamera på DR.

- Vi er lige nu vidne til en særdeles positiv udvikling, når stribevis af restauranter fjerner den kontroversielle andepate fra menuen. Hos Anima vil vi blive ved at kæmpe for ænderne indtil Danmark er 100% fri for foie gras.

Udover Brødrene Price har også d’Angleterre, restaurant LêLê og Umami fjernet foie gras en gang for alle.

Anima vil nu fortsætte sin kampagne mod de få restauranter, der stadig har foie gras på menuen såsom Søllerød Kro, Lumskebugten og Ruths Hotel. Anima udgiver snarest en sort liste over restauranter, der endnu ikke er stoppet med at servere foie gras og vil bede kritiske forbrugere undgå disse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: